وي با بيان اين که در فرآيند توسعه شهري اشتباهات بزرگي را مرتکب شديم، افزود: بافت تاريخي جزء پيکره اين شهر است که امکان تفکيک و جداييپذيري آن از کليت شهر امکانپذير نيست.
علويانصدر با تاکيد بر اين که تمامي اجزا و عناصر يک شهر تاريخي بايد با هم کار کنند، خاطرنشان کرد: نميتوان توسعه شهر را بدون بخش فرهنگي و تاريخي و بدون همپيوندي تمامي اجزا و عناصر آن نسبت به يکديگر بررسي کنيم.
معاون ميراث فرهنگي کشور با اشاره به اين که اين غفلت بزرگي است که ميراث فرهنگي را پايه مفاهيم توسعهاي در شهر نبينيم، تصريح کرد: با توجه بيش از حد به تکعناصر شهري فراموش کرديم که ما شهر را از دست دادهايم.
وي عنوان کرد: بحث اقتصاد و مفاهيم اقتصادي در شهر نکتهاي است که روي آن کار نشده است، در واقع اين اقتصاد و مفاهيم اقتصادي در زواياي مختلف به پشتوانه عرضه و تقاضايي که در جامعه به وجود ميآورد مسير توسعه شهر را هدايت ميکند.
علويانصدر با تاکيد بر اين که بايد به صورت جدي روي نظريه پايه اقتصاد در شهرها به ويژه شهرهاي تاريخي کار شود، ادامه داد: بايد نظريهاي در ارتباط با اقتصاد پايه يا پايه اقتصاد شهري تدوين و از زواياي مختلف نيز به آن پرداخته شود.
معاون ميراث فرهنگي کشور در پايان اظهار داشت: ميراث فرهنگي به تنهايي توان اقتصادي و فني را براي خريداري، مرمت و حفاظت تمامي آثار تاريخي را ندارد و هيچ وقت يک ارگان نتوانسته يک کشور و يا تمدن را نگهدارد.
نشست تخصصي پيرامون شيوههاي مداخله در بافت شهرهاي تاريخي صبح امروز (31 ارديبهشتماه) همزمان با هفتمين روز از هفته ميراث فرهنگي با عنوان ميراث فرهنگي و توسعه شهري در سالن همايشهاي خليج فارس مجموعه فرهنگي و تاريخي سعدآباد برگزار شد.
/117
انتهای پیام/